PRAKTISCH

PRAKTISCH

Inkomkaarten enkel in voorverkoop bij dienst Toerisme (011 29 38 01) - Cultuurcentrum (011 29 39 00) - Gemeentehuis (011 29 39 70). Toeschouwers die niet van Leopoldsburg zijn kunnen ook tickets via het inschrijvingsformulier bestellen, net zoals de instellingen. Deze worden dan opgestuurd na betaling.
Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis binnen!

START VOORVERKOOP OP 01 mei 2023 - GEEN DAGVERKOOP AAN KASSA!

Deuren open vanaf 09u00

inkom

17 euro

jetons

1,25 euro per jeton

Algemene info

“Omwille van de controle aan de ingang, liefst geen rugzakken op het terrein tenzij het voor personen met een specifieke problematiek toch noodzakelijk is (reserve kledij of verzorging materialen). Er zullen steekproefsgewijze controles uitgevoerd worden van rugzakken, tassen, koelboxen ... om de veiligheid van onze bezoekers te verhogen.

"Dieren zijn niet toegelaten op de festivalweide met uitzondering van assistentiehonden"

"Hopelijk begrijpen jullie de noodzaak van deze actie” 

Info warmte

- Petten, zonnecréme, lichte maar beschermende kledij, gastendoekjes, zonnebrillen ...
- Gastendoekjes (vb nek) kunnen op de weide nat gemaakt worden. Let wel! Het stromend water is niet drinkbaar!
- Er is extra drinkbaar water beschikbaar op de weide.
- In bepaalde tenten (verzorging ,medische, snoezel ...) zal airco voorzien worden!
- Denk aan positionering minder mobiele personen!!!!
- Voor het zicht van anderen, parasols ... doe dit aan de zijkant van het terrein zodat anderen ook kunnen genieten!

Voorzieningen

- Voor onze doven en slechthorende is er op Buitenbeenpop Tolk Vlaamse Gebarentaal en voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie.
- Het rolstoelpad is uitgebreid tot 6000m.
- Op het festival is een snoezel- en verzorgingsruimte voorzien, ingericht door "St-Oda, Pelt".
- Wist je dat, indien je met de trein naar Leopoldsburg komt, we je GRATIS komen afhalen aan het station van Leopoldsburg met auto's, bus met lift voor rolstoelers en/of toeristisch treintje. Ook is er voor de rolstoelers die met de trein komen een lift voorzien, geregeld door de NMBS, om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.
- Wil je de zekerheid om alles zittend te volgen, breng dan voor de zekerheid zelf een stoel mee.
- Er is geen gratis inkom voor de buschauffeurs voorzien.

Verloren of gekwetste personen

Er wordt gevraagd om de personen met een beperking en kinderen een polsbandje aan te doen waar het GSM nummer van de begeleider op staat.
Dit maakt het voor de organisatie eenvoudiger om de begeleiders snel te bereiken indien iemand verloren gelopen of gekwetst is en zich bij de hulppost van het Rode Kruis aanmeldt.

COVID

Indien iemand voor hij naar het festival vertrekt symptomen van COVID 19 ondervindt (koorts, hoest, vermoeidheid, aangetaste reuk- en/of smaakvermogen), vragen we om thuis of in de zorginstelling eerst een zelftest te doen (of je laten testen in een testcentrum). Ingeval van een positief resultaat vragen we om niet naar het festival te komen. Zo kunnen we onze toeschouwers (waarvan de meeste personen toch ook in de risicogroep zitten) beschermen tegen het virus.
Dank bij voorbaat. 

Elektronisch betalen

Op het festivalterrein is er mogelijkheid om aan alle kassa's met een bankterminal (enkel bancontact, geen visa) te betalen. We zouden dit zelfs op prijs stellen zodat er minder cash geld in omloop is. Het is tevens ook mogelijk om via Payconic te betalen!

OPGELET : Ook geldterminals zijn niet onfeilbaar en kunnen soms uitvallen. We stellen dan alles in het werk om dit snel op te lossen. Zorg er dus best voor dat je toch ook wat cash geld bij hebt. 

Herbruikbare bekers

Ons festival wil zich ook mee inzetten voor het milieu. Daarom zullen we voor sommige dranken al gebruik maken van herbruikbare bekers. Wij hebben besloten om, in tegenstelling tot andere festivals, hier GEEN waarborg voor te innen. We vragen wel aan iedereen (voor de zorginstellingen misschien de begeleiders) om deze bekers na gebruik op eigen initiatief terug binnen te brengen bij de tapwagens. Dank bij voorbaat.

Prijslijst

Over ons

Iedereen is welkom op dit festival, want de inclusiegedachte om mensen met een beperking en validen samen te brengen, vormt een doel op zich.
Wel zullen de personen met een beperking steeds centraal staan en op de eerste plaats komen.

Volg ons op
Buitenbeenpop
Inschrijving - Download
  • - INSCHRIJVING VOORZIENING
  • - INSCHRIJVING PARTICULIER
  • - PENDELDIENST
  • - MEDEWERKERS
  • - AFFICHE
  • - PLATTEGROND
  • - REISROUTE FESTIVAL
  • - KISS AND RIDE